Bewoners Spinozaflat zijn hangjeugd zat

Een aantal bewoners van het Spinozaflat aan de Catullusweg in Lombardijen zijn het zat dat hangjeugd hun woongenot flink bederft.

Afgelopen zondag was het weer zover, de jeugd heeft een manier gevonden om zich toegang te verschaffen tot de ondergrondse garage van het complex en heeft tot tweemaal toe de brandmelder geactiveerd. Daardoor reed de brandweer dus tweemaal onnodig naar het complex, terwijl misschien tegelijkertijd hun inzet elders nodig was. Dit probleem is enige tijd geleden al aangekaart bij de woningcorporatie, maar pas begin augustus kan dit opgelost worden.

Ook het portiek aan de Catullusweg is een favoriete stek om te “chillen”. De schuifdeur is geforceerd waardoor deze niet meer goed sluit, bewoners voelen zich hierdoor onveilig in hun eigen flat terwijl ze een flink bedrag per maand betalen om daar te kunnen wonen. Ook hiervan is melding gemaakt bij de woningcorporatie, en ook dit euvel zal eens verholpen worden. Maar de bewoners willen geen halve maatregelen en verwachten een permanente oplossing voor alle problemen.

De binnenzijde van de ondergrondse parkeergarage van het Spinozaflat waar de jeugd een manier heeft gevonden om binnen te komen.


Chat openen