Bewoners Lombardijen actief bij aanhouding inbrekers

Gisteren zijn bewoners van de Homerusbuurt actief geweest bij de opsporing en daardoor aanhouding van twee verdachten van mogelijke inbraken.

Een buurtbewoner zag enkele personen zich verdacht ophouden in de buurt van de Carlo Collodihof en de Dantestraat en belde direct 1-1-2. Toen deze verdachten de toegesnelde politie zagen, sloegen zij op de vlucht. Eén verdachte kon echter bij station Lombardijen worden aangehouden.

Ondertussen was een andere eenheid op zoek naar de tweede verdachte, op aanwijzing van buitenspelende kinderen kon de tweede verdachte in de Dantestraat worden aangehouden.

Interessant detail is dat één verdachte zelfs internationaal werd gezocht. De politie dankt in het bijzonder de bewoners en jeugd in deze wijk die een groot aandeel hadden in de twee zeer belangrijke aanhoudingen. Onderzocht wordt of ze ook voor eerdere inbraken in de Homerusbuurt verantwoordelijk zijn. Er volgt daarom nog een klein buurtonderzoek de komende dagen.

Bewoners Homerusbuurt worden verzocht met de politie te bellen als ze meer informatie hebben omtrent verdachte personen in hun wijk. Dit kan via 0900-8844 en vraag naar uw wijkagent Rien Pauli.

carlo-collodihof


Chat openen