Bewoners Houdringeweg dienen klacht in tegen politie

Bewoners van de Houdringeweg in Rotterdam-IJsselmonde gaan een klacht indienen tegen de politie. Ze zijn boos, omdat de Mobiele Eenheid zich rond de jaarwisseling zou hebben misdragen.

De ME schoot op oudejaarsavond de brandweer te hulp, zegt de politie. Brandweerlieden zouden zijn gehinderd bij het blussen van een kerstbomenvuur, aldus Rijnmond.nl.

Volgens sommige bewoners trad de ME onnodig hard op. ”Er was niks aan hand. En ineens stond de ME in mijn voortuin. Omdat ik niet naar binnen wilde, kreeg ik een klap met een stok”, vertelde een boze bewoonster. Ze zegt een klacht te gaan indienen.

Niet alle bewoners herkennen zich in de lezing van de klagers. Volgens een omwonende is het op oudejaarsavond vaak onrustig in de straat: ”Dan staan hier dertig, veertig man. Allemaal jongen gasten. Alcohol, drugs alles”, klaagt hij.


Chat openen