Bewoners Horatiusstraat zijn het meer dan zat

Van het kastje naar de muur, dat is wat enkele bewoners van de Horatiusstraat in Lombardijen aan den lijve hebben ondervonden.

Het struikgewas hing voor tweederde over de stoep waardoor het niet mogelijk was elkaar te passeren zonder gebruik te maken van de weg. Een bewoner had daarom de deelgemeente gebeld om te vragen of er iets aan gedaan kan worden. De bewoner kreeg te horen dat het struikgewas niet onder de verantwoordelijkheid van de deelgemeente valt, maar gemeentelijk eigendom is. Bellen met de gemeente bood ook al geen oplossing, wie er dan wel verantwoordelijk is kon men niet direkt zeggen.

Na enkele keren heen en weer te hebben gebeld waren de bewoners het meer dan zat. Het struikgewas belemmerde niet alleen de vrije doorgang, maar zag er ook zeer rommelig uit. Daarnaast komt het regelmatig voor dat hangjongeren zich achter de bebossing ophouden en tot in de late uurtjes overlast veroorzaken. Dit punt kwam ook naar voren in een evaluatie van Buurt Bestuurt van Lombardijen.

De bewoners hebben daarom, gewapend met een electrische heggenschaar en ander zaag- en hakmateriaal, op zaterdagochtend het struikgewas flink uitgedunt zodat het voetpad en het zicht weer vrij is. De enorme berg takken hebben ze op een grote hoop geharkt. Wie dit komt weghalen? De bewoners hebben er alles aan gedaan om de verantwoordelijke instantie te achterhalen, dit is echter niet gelukt. Maar daar gaan we nu snel genoeg achter komen, aldus een bewoner. Zie het maar als een buurtinitiatief, iets wat de deelgemeente zou moeten toejuichen!

UPDATE: De wijkmanager van Lombardijen, Harry Kraaijeveld, zal uitzoeken wie er nu echt verantwoordelijk is voor de haag en de verantwoordelijke daar ook op aanspreken zodat deze toestanden tot het verleden behoren.

Chat openen