Bewoners flat Koppeldijk huiverig voor gebruik van de lift

Bewoners flat Koppeldijk huiverig voor gebruik van de lift
Met deze hitte bijna een uur vastzitten in een kleine lift tussen twee etages in. Je moet er niet aan denken, maar het overkwam een bewoner van een flat aan de Koppeldijk.

Vandaag alleen al drie keer voorgekomen, zegt de vrouw die in de lift vast zat. Ze belde eerst naar het alarmnummer van de liftbeheerder. Toen ze na een tijdje terug belde, hoorde ze van de telefoniste dat het nog wel een half uur zou kunnen duren.


Daarop heeft ze het alarmnummer gebeld, want het werd haar toch echt te warm. Tussen het eerste telefoontje en de daadwerkelijke bevrijding door de brandweer zat bijna een vol uur.

Zelf is ze heel rustig gebleven, zegt ze al wapperend met haar zakdoek. Maar ze kan zich voorstellen dat andere mensen dit niet zolang volhouden. De lift is klein en de temperatuur erg hoog. Waarschijnlijk loopt de lift vast door uitzetting van metaal door de zomerhitte.

Er wonen genoeg bewoners in de flat die de lift hard nodig hebben omdat zij bijvoorbeeld slecht ter been zijn, maar veel van hen durven gewoonweg niet. De personenlift stond in één week al zeker vijf keer vast.

Er is geadviseerd contact op te nemen met wooncorporatie Vestia om tot een oplossing te komen.

Chat openen