Bewoners De Veranda zijn een petitie gestart tegen hoogbouw

Petitie tegen hoogbouw de Veranda
Met de komst van Feyenoord City wordt ook het gebied De Veranda ontwikkeld. De gemeente wil in plaats van laagbouw, het Cor Kieboomplein vol gaan bouwen met appartementencomplexen tot wel 70 meter hoog.


Mochten de plannen doorgaan, dan krijgen de huidige bewoners straks bijna geen zonlicht meer. De hoogbouw is gepland op het hele stuk van het politiebureau tot en met Daka Sport. Daarom zijn ze een petitie gestart om de plannen te stoppen.

Zelfs parkeerplaatsen zullen deels gaan verdwijnen voor hoogbouw. Volgens de plannen van de gemeente zou dan alleen nog een straatbreedte overblijven tussen de huidige gebouwen en de nieuwbouw.

Alternatief
Bewoners hebben de koppen bij elkaar gestoken en komen met een alternatief plan op hun website: De parkeergarage staat het verst weg van de huidige bebouwing. Hier kun je tot wel 120 meter hoog zoals de ambities zijn in de hoogbouwvisie.

Ook het parkeerterrein voor de parkeergarage en de bedrijventerreinen ernaast bieden heel veel ruimte. De overige bebouwing niet hoger bouwen dan de huidige commerciële ruimtes.

Volgens de huidige bewoners heeft hun alternatieve plan de minste impact. Sterker nog, er zouden zelfs meer woningen kunnen komen. Hierdoor is er een grotere kans dat er ook voorzieningen komen zoals een huisarts, supermarkt en dergelijke.