Betaald parkeren Keizerswaard houdt gemoederen bezig

Waarschuwingsbord aan de Groeninx van Zoelenlaan. Foto: IJsselmondeNieuws.nl

Eén van de meest impopulaire belastingmaatregelen is wel betaald parkeren. Per 1 maart zal in de parkeervakken rondom Keizerswaard betaald moeten worden om uw auto te mogen parkeren.

Omdat het parkeerdek van Keizerswaard toebehoort aan het winkelcentrum en niet aan de gemeente, hoeft men daar voorlopig nog niet te betalen. Er zijn echter wel plannen aanwezig om op redelijk korte termijn ook daar betaald parkeren in te voeren. Tot die tijd is het heel spannend wat er gaat gebeuren na invoering. Men is namelijk sinds de opening (maart 1969) gewend kostenloos de auto daar te parkeren. Heel kleinschalig is men begonnen met de invoering van een “blauwe zone” waar je maximaal twee uurtjes mocht parkeren. Dit werkt ook heel goed bij de winkelstrip aan de Spinozaweg. Het goedkope alternatief “Stop en Shop” werkt trouwens prima op de Beijerlandselaan. Toch heeft de Raad in Rotterdam gekozen voor de meest dure variant.

Ook onder winkeliers heerst grote onrust. Kapsalon Sorelle knipt niet op afspraak, dus het kan op drukke zaterdagen, of vlak voor de feestdagen dan ook zomaar anderhalf uur duren voordat je aan de beurt bent. Dat kost je bij elkaar zo’n twee uur en ben je € 3,15 extra aan parkeerkosten kwijt. Dus de vrees bestaat dat Sorelle dit gaat merken. Of even lekker langs de Versmarkt winkelt ook niet prettig met een half oog op je horloge. Een montuurtje aanmeten kost nu eenmaal wat tijd, en een reisje boeken of je bankzaken regelen worden er zo ook niet leuker op. Tijd is nu letterlijk geld! Bezoeken aan Keizerswaard zullen minder én korter worden, is de verwachting.

De tijd zal het leren, maar met een parkeertarief van € 0,50 per 19 minuten zal het voor velen toch een obstakel zijn! Om nog maar te zwijgen wat dit voor de omwonenden zal betekenen. Het probleem zal zich uiteraard verplaatsen naar de omringende woonwijken.

Chat openen