Betaald parkeren Hart IJsselmonde vandaag ingegaan

Rondom winkelcentrum Keizerswaard is het vandaag dan zover. Na een maand uitstel zijn de parkeermeters geactiveerd en kost winkelen, indien je met de auto bent, € 0,50 per 19 minuten wat voorheen gratis was.

Betaald parkeren per 2 april 2012 bij winkelcentrum Keizerswaard. Foto is rond 13.30 uur genomen. Van drukte kun je nauwelijks spreken. Foto: IJsselmondeNieuws.nl

De eerste reacties van bezoekers liegen er niet om, en ook de winkeliers zitten er absoluut niet op te wachten. ‘Maar waarom wordt het dan tóch ingevoerd?’ is een van de vele reacties. Maar ook ‘graaiers’ en ‘stelletje dieven’ werd genoemd. Dat de deelgemeente IJsselmonde er zich niet populair mee maakt, staat als een paal boven water. Volgens portefeuillehouder Wouter Boonzaaijer van o.a. Verkeer, is dit geen besluit van de deelgemeente, maar ligt de beslissing bij Wethouder Baljeu die weer wordt geadviseerd door (deel)raadsleden en heeft de deelraad van IJsselmonde slechts een kleine adviserende rol gehad.

“Dan heeft hij verkeerd geadviseerd” is ook een veelgehoorde reactie. Het zou de deelgemeente sieren eens wat transparanter te zijn in hun adviezen richting de raad, en dit in begrijpelijke taal publiceren richting de IJsselmondenaren, klinkt in heldere taal. Ze helpen IJsselmonde helemaal naar de klote door overal betaald parkeren in te voeren, straks komen mijn kinderen niet meer of maar heel even. Hebben ze daar wel aan gedacht? Het leven is al zo duur na de invoering van de euro. Duidelijke taal van een aantal rasechte IJsselmondenaren die de deelgemeente nog rijk is.

Overigens was het bepaald niet druk op de dag van invoering. Veel buurtsupers zullen hiervan profiteren, want we hebben de Spinozaweg, het Prinsenplein en de Bredenoord waar je nog gratis mag parkeren, nog wel!

Chat openen