Bergambachtstraat is na herinrichting levensgevaarlijk

Ruim 200 getekende protesten zijn opgehaald bij bedrijven, omwonenden en bezoekers, maar volgens de uitvoerder zou het er alleen maar veiliger op worden.

Na de herinrichting van de Bergambachtstraat is het echt levensgevaarlijk geworden. Hele hordes fietsers moeten nu recht door een stroom van vrachtwagens, busjes en personenauto’s die al midden in een bocht zitten. Dat is vragen om moeilijkheden. IJsselmondeNieuws is op verzoek van verontruste ouders van kinderen die deze weg moeten nemen om aan de andere kant van het spoor te komen en twitteraars een kijkje gaan nemen, en ook wij vragen ons af wie dit heeft goedgekeurd. Zelfs tijdens deze schouw werd er bijna iemand aangereden en is het niet de vraag óf er iemand onder een (vracht)wagen terecht komt, maar wanneer!

Ook in het fietspad zit nu een onnodige vreemde knik en is er in de bocht een betonnen rand aangelegd waar fietsers alleen maar last van ondervinden. Met het oog op de komende winter is het te hopen dat er op tijd gepekeld wordt. Al met al vinden wij dit een sterk staaltje prutswerk welke nooit de tekentafel had mogen verlaten! Wilt u weten hoe de oude situatie was? Klik dan HIER. Fietspad, voetpad en de weg waren voorheen keurig gescheiden van elkaar.

Voetgangers die uit het tunneltje komen, weten niet meer hoe ze moeten lopen. Het fietspad bied dan uitkomst, maar ook dat neemt risico’s met zich mee.


Chat openen