Beelden van huldiging Rotterdamse deelnemers Olympische Spelen

Burgemeester Aboutaleb en wethouder Laan (sport) hebben de Rotterdamse deelnemers aan de Olympische Spelen een officieel ‘Welkom Thuis’ gegeven op het schip de ss Rotterdam. Van de aanwezige sporters won Edith Bosch brons in het judo en Roderick Weusthof zilver met de hockeyheren. De huldiging werd opgeluisterd met muziek, dans en een barbecue op het dek van het schip.

Edith Bosch en Roderick Weusthof werden apart op het podium gehuldigd. Zij ontvingen van de gemeente Rotterdam een cheque ter waarde van € 1000 euro. Daarnaast bood autoverhuurbedrijf Hertz een cheque aan om een weekend in een cabrio te rijden en Bilderberg Parkhotel schonk een voucher voor een overnachting.

Burgemeester Aboutaleb: ‘We zijn meer dan trots op jullie prestaties. Wat een sportmomenten hebben jullie ons geboden, wat een spanning en wat een resultaat. Jullie vertegenwoordigden niet alleen Nederland maar ook Rotterdam, onze sportstad. We zijn blij jullie in ons midden te hebben en hopen dat jullie medailles de jongeren weer stimuleren alles op alles te zetten in de sport, zodat we straks, mochten we de Spelen van 2028 in Nederland gaan organiseren, waardige opvolgers in kunnen zetten. Hulde aan de medaillewinnaars!’


Chat openen