Bakker redt eendjes met eendjesvoer

Bakker Klootwijk redt eendjes met eendenvoer. De diepgewortelte gewoontje om brood te voeren aan eendjes blijkt een slechte gewoontje. Daarom krijgt iedere klant bij aankoop van een brood vanaf maandag 21 november een zakje eendenvoer gratis.

Brood voeren aan eendjes, iedereen heeft het wel eens gedaan of doet het nog steeds. Toch is brood voeren aan eenden lang niet zo goed als we altijd dachten. Brood bevat niet de juiste voedingsstoffen voor eenden. De dieren worden lui en zullen hierdoor minder snel de neiging hebben zelf op zoek te gaan naar eten. Wat ze voordat we begonnen met voeren uiteraard wel deden. Kortom, Nederlandse eendjes worden dankzij ons brood met de dag ongezonder. Andere negatieve gevolgen zijn watervervuiling en overlast van ratten. De knaagdieren komen namelijk maar al te graag op de broodresten in de sloot af.

Gratis zakje eendjesvoer
Om mensen bewust te maken dat deze diepgewortelde gewoonte helemaal verkeerd is, hebben studenten van Hogeschool Rotterdam in samenwerking met Witte Molen, Yes we care! en Bakker Klootwijk een campagne opgezet. Vanaf maandag 21 november kan iedereen bij alle bakkerijen van Bakker Klootwijk in Rotterdam bij aankoop van een brood gratis een zakje eendjesvoer meenemen. Op deze manier kunnen mensen kennis maken met het eendjesvoer en zal het duidelijk worden dat brood voor ‘ons mensen’ is en eendjesvoer voor eenden.

Hbo-communicatiestudenten zetten campagne op
De campagne is opgezet door vier vierdejaars studenten van de opleiding Communicatie aan Hogeschool Rotterdam. In deze minor staat gedragsverandering met behulp van marketing centraal. Vaak heeft deze gedragsverandering te maken met de maatschappij of milieu. Weinig mensen zijn zich bewust van de negatieve gevolgen die het voeren van brood aan eenden met zich mee brengt. Aan deze studenten de taak om met behulp van hun campagne kennis, houding en gedrag van mensen te veranderen. Eenden voeren is goed, maar dan wel verantwoord met gezond eendjesvoer.

Bron: De Weekkrant.nl
Zie ook: Angst voor rattenoverlast in ‘Duckstad’

Chat openen