Badmeester mishandeld in zwembad De Fakkel Ridderkerk

Badmeester mishandeld in zwembad De Fakkel Ridderkerk
Woensdagmiddag is in zwembad De Fakkel in Ridderkerk een badmeester mishandeld. Hij werd door een bezoeker in zijn gezicht geslagen waarna meerdere klappen werden uitgedeeld.


Volgens een ooggetuige kreeg een groep van circa zes jongeren ruzie met een badmeester. Opeens sloeg een van hen de badmeester met vlakke hand in het gezicht. Er waren meteen veel omstanders en de beveiliging was er snel bij.

Ook zwembaddirecteur Angela Snel was bij het incident aanwezig en werd in het nauw gedreven. Een badjuffrouw werd tussen de hekken gedrukt en haar telefoon waarmee ze filmde uit haar handen geslagen.

De groep is daarna naar de uitgang begeleid waar ze moesten wachten op de politie, maar ze waren verdwenen voordat de politie ter plekke was. Er wordt volgens de zwembaddirecteur aangifte gedaan bij de politie.

Sinds de ongeregeldheden eind juni is er een mobiele camera geplaatst, lopen er meer beveiligersrond, is prikkeldraad in de hekken geplaatst en mogen op zaterdagen en zondagen jongeren tot 14.00 uur alleen onder begeleiding van 21-plussers naar binnen.

Burgemeester Anny Attema van Ridderkerk dreigde toen het zwembad te sluiten mochten zich opnieuw incidenten voordoen.