Avondwinkels binnenkort mogelijk tot 06.00 uur geopend

Avondwinkels in Rotterdam binnenkort mogelijk tot 06.00 uur geopend
De sluitingstijd van avondwinkels in Rotterdam is nu nog uiterlijk 01.00 uur ‘s nachts, maar volgens Denk, D66 en de VVD zou dat zou tot 06.00 uur ‘s ochtends moeten kunnen zijn.


Sommige supermarkten zijn al tot 22.00 uur geopend, daarom moet er een verruimde openingstijd zijn voor avondwinkels die dat willen. De avondwinkels moeten, volgens de huidige regels, uiterlijk om 01.00 uur de deuren sluiten. “Er is voor avondwinkels dus weinig ruimte om het verschil te maken.” Aldus wethouder Chantal Zeegers van D66.

“Een verruimde openingstijd betekent niet dat ze open móeten zijn, maar je wil ondernemers wel de mogelijkheid geven. Nu sluiten ze vaak de deuren terwijl er nog klandizie is.”

Wethouder Zeegers pleit ook voor meer avondwinkels. Vroeger mochten er op 15 duizend mensen één avondwinkel zijn, maar die regel is in 2013 al geschrapt.

IJsselmonde telt thans ruim 61.000 inwoners, maar er is slechts één avondwinkel. Of deze winkel aan de Bierens de Haanweg in de toekomst gebruik gaat maken van de verruimde openingstijden, is niet bekend.