Alle pinautomaten gesloten tussen 23.00 en 07.00 uur

Alle pinautomaten gesloten tussen 23.00 en 07.00 uur
De banken hebben gezamenlijk afgesproken dat pinautomaten voorlopig sluiten tussen 23.00 en 07.00 uur. Dit na de vele en vaak hevig verwoestende plofkraken in het land. Sluiting is onvermijdelijk voor de veiligheid van omwonenden.


Pinautomaten die als ‘potentieel doelwit’ zijn aangemerkt, worden door speciale teams verwijderd. Welke pinautomaten dat precies zijn, is niet bekend. In IJsselmonde is een automaat van de ABN-AMRO op de Spinozaweg onlangs weggehaald.

Justitie en banken hebben de afgelopen jaren flink geïnvesteerd om het plofkrakers moeilijk te maken. Enkele banken hebben een inktsysteem geplaatst dat gaat spetteren zodra plofkrakers toeslaan.

Een andere methode is een lijmsysteem dat de biljetten aan elkaar plakt, waardoor het geld onbruikbaar wordt. Ook wordt gedacht aan een systeem waardoor biljetten in branden vliegen bij een plofkraak.

De ABN-AMRO heeft bewoners in Lombardijen beloofd dat er weer een pinautomaat zal komen. Eerst wordt er gezocht naar een veilige locatie. Tot op heden staat er niets gepland door Geldmaat.

Chat openen