Alerte IJsselmondenaren alarmeren politie om autodief

Een 44-jarige Rotterdammer is zaterdag door agenten aangehouden nadat hij had een aan de Rotterdamse Ogierssingel een auto had opengebroken. Alerte buurtbewoners schakelden de politie in.

Agenten konden de man in de buurt van Tuindorp aanhouden en hem overbrengen naar een bureau. Afgelopen weken werd door bewoners in de deelgemeente IJsselmonde en Feijenoord vaker alert en adequaat gereageerd op verdachte situaties in de wijk. Een tiental keren bleef een inbraakpoging ook bij een poging door buurtbewoners die reageerden op verdachte geluiden of personen. Ook hielp goed hang- en sluitwerk een handje. De bewoners besparen buurtgenoten op die manier veel ellende.

Signalementen
Het noteren of onthouden van signalementen is van grote waarde om inbrekers op heterdaad te kunnen aan houden of op een later tijdstip op te pakken. Daarnaast worden de signalementen ook gebruikt om tijdens de surveillance mogelijke inbrekers te signaleren. Kortom: de samenwerking met melders die op een verstandige manier reageren op verdachte situaties en daarbij de politie informeren is van grote waarde om criminaliteit terug te dringen.

Chat openen