Afsluitend feest Paardenmarkt 2019 door organisatie geschrapt

Afsluitend feest Paardenmarkt 2019 door organisatie geschrapt
Het afsluitend feest op zaterdag van de paardenmarkt in Oud-IJsselmonde is afgelast. Dat heeft de organisatie donderdag besloten na een bijeenkomst van bestuur en organisatoren.


De politie heeft een negatief advies over de veiligheid gegeven na de vechtpartij op woensdagavond. Hierbij werden ook agenten aangevallen. De organisatie denk erover het volgend jaar alleen te houden bij de paardenmarkt en de braderie.

Volgens de politie begon het tussen een man en vrouw met een jongeman. Toen steeds meer omstanders zich ermee gingen bemoeien, ging het mis. De politie vormde een linie waarna enkele personen het nodig vonden zich tegen de agenten te keren. Vijf personen zijn aangehouden.

De 43-jarig Rotterdammer die ervan wordt verdachte de agente geslagen te hebben, verkeerde onder invloed van alcohol. Van hem werd een bloedproef afgenomen. De andere verdachten in de leeftijd van 21, 51 en 57 jaar werden ingesloten voor nader verhoor. Omstanders verklaarden tevens dat een aantal bezoekers ook verdovende middelen hadden gebruikt.

Voor het café zelf is het schrappen van het afsluitend feest een catastrofe. Zij hadden voor de zaterdagavond enkele artiesten geboekt én betaald. Dat geld zijn ze, naast de gewone omzet, kwijt. Totaal een verlies van enkele duizenden euro’s.

De leden van de organisatie gaan spoedig om tafel om na te denken over volgend jaar.

Chat openen