Afgelopen maanden negen mensen uit AZC Beverwaard gezet

Afgelopen maanden negen mensen uit AZC Beverwaard gezet
Het COA heeft de afgelopen maanden negen overlastgevende asielzoekers vanuit het AZC in Beverwaard laten overplaatsen naar EBTL-instellingen. Deze instellingen zijn gespecialiseerd in het omgaan met asielzoekers die voor veel overlast zorgen.


De asielzoekers die zijn overgeplaatst naar de EBTL-instellingen (Extra Begeleiding en Toezichtlocatie), hebben geweld gebruikt, brand gesticht of hadden wapens bij zich.

Onlangs moest het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA) nog uitleg geven over de omstreden COA-maatregel. Deze maatregel hield in dat overlastgevende asielzoekers als straf twee weken toegang tot het AZC werd geweigerd. In die twee weken moeten ze zelf zorgen voor onderdak en voeding.

VVD, Leefbaar Rotterdam en het CDA hebben burgemeester Aboutaleb gevraagd er bij het Rijk op aan te dringen om deze straf te schrappen.

Sinds de komst van asielzoekers uit veilige landen als Marokko, Albanië en Tunesië, was er in de Beverwaard weer een toename van overlast.

Eind november 2018 hielden bewoners en twee actiegroepen een protestmars om hiervoor aandacht te vragen bij de gebiedscommissie IJsselmonde.

Chat openen