Adriaan Volkerlaan: Van tweebaans naar een enkele baan

wegversmalling-adriaan-volkerlaan
Op social media is onder bewoners van IJsselmonde flinke onrust ontstaan nadat duidelijk werd dat de Adriaan Volkerlaan wordt versmald.


Tussen het IJsselmondseplein en de Dwarsdijk wordt de rijbaan op dit moment van tweebaans naar enkelbaans gemaakt.

Om de verkeersveiligheid te vergroten op het kruispunt met de Van Wijngaardenlaan, is ervoor gekozen om de rijbaan van twee naar één rijbaan te versmallen. Het is een kruispunt waar veel ongevallen plaats vinden.

Door de aanpassingen aan de oversteek, de versmalling van de rijbaan en het reduceren van de snelheid zal het kruispunt veiliger worden en wordt het voor voetgangers en automobilisten vanuit Zomerland makkelijk om over te steken, aldus de gemeente Rotterdam.

Bewoners denken daar duidelijk anders over en zien grote opstoppingen in de toekomst. Ze eisen dat de bussluis, vlak voor de tunnel op de Koninginneweg, vrij wordt gegeven zodat ook daar weer gewoon gereden kan worden.

Bewoners van de Koninginneweg wijzen er juist op dat die bussluis daar niet voor niets is gekomen en vrezen voor de veiligheid van hun kinderen en overig verkeer.

Heeft u vragen of opmerkingen hieromtrent, dan kunt u contact opnemen met Michelle Meurs-Groeneweg via e-mailadres m.meursgroeneweg@rotterdam.nl

Chat openen