Aanrijding kruising Kreekhuizenlaan/Reyerdijk

Rond 19.10 uur kregen de hulpdiensten een melding van een aanrijding op de kruising Kreekhuizenlaan/Reyerdijk in IJsselmonde tussen een scooter en een personenauto.

De bestuurder en bijrijder van de scooter reden vanaf de Kreekhuizenlaan richting de Reyerdijk toen de bestuurder van de personenauto ook de Reyerdijk op wilde rijden. Volgens een getuige reed de personenauto veel te hard, waardoor vervolgens de scooter de auto niet meer kon ontwijken. Hierbij werd de zijruit verbrijzeld en is er aanzienlijke schade aan zowel de scooter als de auto. Volgens een andere getuige stond de scooterbestuurder nog op en liep verdwaast heen en weer. Omstanders hebben hem daarop op de grond gelegd en zijn nek en rug gestabiliseerd.

Diverse hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, waren snel ter plaatse.

Gezien gevaar bestond voor nek- of rugletsel werd de bestuurder op een schepbrancard gelegd en voor verdere behandeling naar het Maasstad ziekenhuis vervoerd. Ook de medepassagier is naar het ziekenhuis gebracht. Zowel bestuurder van de scooter als de bijrijder waren goed aanspreekbaar.

De VOG (Verkeers Ongevallen Groep) heeft het ongeval verder onderzocht.

Chat openen