Aanleg plein Hart van IJsselmonde in volle gang

Een paar weken geleden was men gestart met de aanleg van het nieuwe plein nabij WC Keizerswaard. Nu zijn de contouren al een klein beetje zichtbaar.

Het nieuwe Hart van IJsselmonde welke grenst aan het WC Keizerswaard en het kantoorpand van de deelgemeente begint nu vorm te krijgen. Een lange tijd werd de ruimte in gebruik gehouden voor de aannemers die daar één van de hoogste gebouwen van IJsselmonde bouwde, “de Hooghmonde”, en het nieuwe deelgemeentekantoor. Nu het gebouw klaar is en de aannemers vertrokken zijn kan het nieuwe plein volgens plan aangelegd worden. Hier komen straks de weekmarkt te staan, maar ook kan men het terrein eventueel voor evenementen gaan gebruiken.

De aannemer die dit moet gaan realiseren is nu druk bezig. De tijdelijke bestrating wordt nu op vele plaatsen verwijderd, en zo is al te zien dat een gedeelte al opnieuw bestraat is richting het deelgemeentekantoor. Hierdoor is de aanloop al een stuk beter dan de laatste weken ervoor. Bezoekers van het deelgemeentekantoor moesten zich toen over een lang pad van houten platen een weg banen naar het kantoor.

Als de plannen van de deelgemeente doorgaan krijgt het nieuwe plein en de omliggende straten een afwijkende bestrating dan normaal. Ook komt er een boom te staan op een markante plaats welke sfeervol verlicht wordt tijdens de avonduren. Aan de oostzijde komt het nieuwe bus en tramstation te liggen. De tram komt dus naast het nieuwe Hart van IJsselmonde gesitueerd richting Rotterdam Centrum en de Beverwaard. Als klap op de vuurpijl moet er ook nog een Grand Café komen in een van de nieuwe panden aan het plein.

Tekst en foto: Ruud Spruit


Chat openen