Aangepaste dienstregeling RET en NS vanwege coronavirus

Aangepaste dienstregeling RET en NS vanwege Coronavirus
Door de nieuwe maatregelen van de overheid tegen de verspreiding van het coronavirus rijden trams, bussen en metro’s van de RET en de treinen van de NS een aangepaste dienstregeling.


RET
Vanaf maandag 16 maart rijdt het openbaar vervoer van de RET een aangepaste dienstregeling. Dit houdt in dat de trams, bussen en metro’s minder vaak rijden dan je gewend bent. Vanaf 15 maart kan je de nieuwe dienstregeling checken via de reisplanner van de RET.

NS
De NS rijdt al sinds vrijdag 13 maart een aangepaste dienstregeling. Op bepaalde trajecten rijden de komende tijd minder extra treinen tijdens de spitsuren. Welke dat zijn vind je hier.

100 personen
De overheid heeft mensen opgeroepen thuis te blijven bij geringe gezondheidsklachten. Ook is er opgeroepen tot een periode van sociale onthouding, waarbij er niet meer dan 100 personen op één plek mogen zijn. De regel van 100 personen is van toepassing op evenementen/bijeenkomsten, en geldt niet voor het openbaar vervoer.

Plan voor vertrek je reis en check altijd de actuele reistijden via de reisplanner van de RET of de NS.

N.B. Er worden in trams en bussen geen kaartjes verkocht. Reizigers zonder ov-kaart kunnen de RET barcode app downloaden waarmee ze via hun telefoon een kaartje kunnen kopen. De RET Barcode-app is te downloaden in de Apple App Store en de Google Play Store.

Chat openen