Aafje zorghotel Maasstadweg tijdelijk coronacentrum regio Rotterdam

Aafje zorghotel Maasstadweg tijdelijk coronacentrum regio Rotterdam
Het Aafje zorghotel locatie Maasstadweg nabij het Maasstad Ziekenhuis wordt ingericht als tijdelijk coronacentrum voor de regio Rotterdam. Dat maken ConForte en het Regionaal Orgaan Acute Zorg vandaag bekend.


Door dit gezamenlijke initiatief komen ruim 160 extra zorgbedden vrij voor mensen met een coronabesmetting uit de omliggende ziekenhuizen en verpleeghuizen. In het coronacentrum worden alleen mensen opgenomen met vastgestelde corona. Het gaat om patiënten die zorg nodig hebben, maar niet noodzakelijkerwijs in een ziekenhuis hoeven te liggen.

Maandag 30 maart opent het coronacentrum locatie Maasstad in Rotterdam-Zuid. Prioriteit ligt bij het gereedmaken van de locatie. Dit is een ingrijpend proces dat snel en zorgvuldig gebeurt.

Voor de 100 gasten die in het zorghotel revalideren is met grote zorg een passende plek gezocht waar zij hun revalidatieproces zo goed en veilig mogelijk kunnen voortzetten. Afhankelijk van de situatie gebeurt dit thuis of bij een zorgpartner van Aafje.

Belangrijke voorwaarde om het coronacentrum te kunnen openen is de aanwezigheid van voldoende beschermend materiaal. Zodra het zorghotel beschikbaar is, er voldoende beschermend materiaal in huis is en het vervoer van zieke mensen naar het centrum goed geregeld is, is het coronacentrum een feit.

De medewerkers van Aafje zorghotel zijn ondertussen bijgeschoold en staan klaar om de zorg te leveren.

Chat openen