A16 deels afgesloten na ongeval

Op de A16 is zondagmorgen een 34-jarige Belgische bestuurder zwaargewond geraakt. Het ongeval gebeurde op de hoofdrijbaan van de A16 richting het Terbregseplein. De auto ramde de middengeleider en kwam op de meest rechterrijstrook tot stilstand.

Het motorblok van de auto vloog over de parallelbaan heen en belandde op de vluchtstrook van de A16. De rijstrook naast de vluchtstrook werd hiervoor afgesloten. De hulpdiensten rukten uit voor een ongeval met beknelling. Ter plaatse heeft de brandweer de achterklep en de bestuurdersdeur uit de auto geknipt. Op deze wijze kon het ambulancepersoneel en het Mobiel Medisch Team het slachtoffer makkelijker behandelen. Hierna is het slachtoffer uit de auto gehaald en overgebracht naar een ziekenhuis in de regio.

Wilchem BV heeft het wegdek op de parallelbaan gereinigd. Het motorblok is geborgen door een takelbedrijf hierna werd deze rijbaan weer vrijgegeven. De hoofdrijbaan bleef nog enige tijd afgesloten voor het verkeer. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Foto’s geplaatst met toestemming van MediaTV.nl (Rémon Duivestein )

Chat openen