866 woningen, twee scholen en sportcomplex op terrein Varkenoord

866 woningen, twee scholen en sportcomplex op terrein Varkenoord
Op voormalig trainingscomplex Varkenoord komen binnen enkele jaren 866 woningen, twee middelbare scholen en een sportcomplex. De woningen zijn een mix van appartementen en eengezinswoningen in verschillende prijssegmenten.

Er komen volgens het plan fiets- en wandelroutes die de nieuwe wijk ‘Sportcampus’ verbinden met Park De Twee Heuvels. Het gebied wordt grotendeels autovrij. Het complex zal worden uitgerust met een centrale parkeervoorziening met deelauto’s en -fietsen en wijkvoorzieningen zoals een pakketafhaaldienst, een kinderdagverblijf, werkplekken en een multifunctioneel sportcomplex.


Volgens wethouder Bas Kurvers is er straks op de sportcampus plek voor starters, senioren en voor sociale stijgers uit de omringende wijken op Zuid. Zo komen er 260 woningen in het middensegment (tussen 37.000 en 55.000 per jaar). In totaal zal er 30 procent midden- en 20 procent in het sociale segment komen.

Twee middelbare scholen
Circa 1700 leerlingen krijgen hier straks onderwijs in het vmbo, mavo, havo en vwo in twee nieuw te bouwen scholen. Het streven is dat de scholen uiterlijk in 2024 hun deuren openen.

Bron: Gemeente Rotterdam

Chat openen