700 tot 1000 flexwoningen verrijzen in Rotterdam

700 tot 1000 flexwoningen verrijzen in Rotterdam

Foto: Nieuwbouwwijzer.nl


In Rotterdam verrijzen, verspreid over 9 locaties, zo’n 700 tot 1000 verplaatsbare sociale huurwoningen. Dit zijn zogenaamde flexwoningen, aldus projectmanager van de gemeente Rotterdam, Fenna ter Haar.

De flexwoningen worden in de fabriek gemaakt en gaan per vrachtwagen direct naar de locatie. Na circa 10 tien jaar worden de flexwoningen weer ergens anders neergezet.

‘Flexwoningen zijn een mooie aanvulling op alle woningbouwprojecten die in volle vaart doorgaan’, legt Fenna ter Haar uit. ‘Zo komen ze bijvoorbeeld tijdelijk op plekken waar later permanente woningen worden gebouwd.’


De flexwoningen worden tussen de 20 en 25 vierkante meter groot en zijn er in vele vormen: van galerijwoningen tot tiny-houses. Ze zijn bedoeld voor mensen die met spoed een woning zoeken.

‘Het zijn complete en zelfstandige sociale huurwoningen voor veelal eenpersoonshuishoudens. Ze kunnen uitkomst bieden voor studenten, jonge statushouders of jonge leraren en politieagenten. Maar ook voor jongeren die uitstromen uit een opvangsituatie of mensen die bijvoorbeeld in een echtscheiding zitten.’

Op dit moment wordt onderzocht of het mogelijk is om in Schiehaven, Hoogvliet, Beverwaard, Feijenoord, Hoek van Holland, Nesselande en Vreewijk deze tijdelijke woningen te plaatsen.

De locaties in Schiehaven (ongeveer 200 woningen, locatie De Kroon) en Hoogvliet (ongeveer 100 woningen, locatie De Waaier, Venezuelaweg) worden als eerst onderzocht. Later volgen de overige locaties.

Bron: Nieuwbouwwijzer.nl

Chat openen