7 jaar cel en tbs geëist voor doodslag op ex-vrouw in Lombardijen

7 jaar cel en tbs geëist voor doodslag op ex-vrouw in Lombardijen
Justitie heeft vandaag zeven jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging geëist tegen de 52-jarige Sterlin S. De verdachte zou zijn ex-vrouw met een mes hebben doodgestoken in een woning in de Homerusstraat in Rotterdam-Lombardijen.


Sterlin heeft op 2 juli 2018 zijn ex-vrouw met 46 messteken om het leven gebracht. Hun dochter en vier kleinkinderen waren op dat moment ook in de woning. De 10-jarige kleindochter belde destijds de politie. Een buurman heeft nog geprobeerd om het slachtoffer te reanimeren.

Het OM legt Sterlin S. doodslag ten laste. Het staat namelijk niet vast dat S. met voorbedachten rade handelde. De verdachte gaf zichzelf de volgende dag aan bij de politie.

S. is vanaf zijn zestiende verslaafd aan harddrugs sinds zijn ouders gingen scheiden. Psychologen en psychiaters hebben aangegeven dat drugsgebruik de hersens van Sterlin S. kan hebben aangetast. Uit psychologisch onderzoek blijkt dat S. een persoonlijkheidsstoornis heeft met anti-sociale trekken en vermijdend gedrag.

De dochters en kleinkinderen van de verdachte hebben schadevergoedingen ingediend. Totaal zou het om meer dan driehonderdduizend euro gaan. Enkelen van hen zouden getuige zijn geweest van de bloedige steekpartij. Het OM is van mening dat de claims grotendeels moeten worden toegekend.