38-jarige Rotterdammer aangehouden voor vier overvallen

Dirk van de Broek Prinsenplein overvallen
De politie hoopt met de aanhouding van een 38-jarige Rotterdammer donderdagavond vier overvallen en de diefstal van een auto opgelost te hebben. Tussen 29 januari en 11 februari vonden drie overvallen en een poging daartoe plaats, de overeenkomsten waren opvallend.


De eerste overval die aan deze verdachte wordt gelinkt is die op een supermarkt aan het Prinsenplein op woensdagavond 29 januari. De tweede overval bleef bij poging op een drogist aan de Goudsesingel. De derde was een dag later, op een tankstation aan de Vredenoordkade. Dinsdagavond 11 februari rond 19.00 uur was de vierde overval in de reeks, waarbij de werkwijze steeds zeer overeenkwam.

Het Regionaal Team Overvallen, dat alle zaken behandelde, sprak uitgebreid met getuigen, vroeg camerabeelden op en deelde die beelden ook onder collega’s. Daaruit vloeide een herkenning van een mogelijke verdachte.

Na intensief onderzoek kon gisteren een verdachte worden aangehouden. Hij stond op het punt om in een auto te stappen, die kort voor de eerste overval was gestolen.

Bron: Politie.nl