30 procent minder inbraken door corona maatregelen

30 procent minder inbraken door corona maatregelen
We zijn door corona maatregelen vaker thuis. Daardoor zijn er natuurlijk ook minder inbraken. Er zijn dit jaar al 30 procent minder inbraken dan vorig, aldus Interpolis.

Ondanks dat de politie wél een toename voorziet, zal de stijging vlak verlopen. “Er blijft een groep criminelen die doorgaat met inbreken. In de grote steden zijn veel junks afhankelijk van woningdiefstallen”, aldus Sybren van der Velden, landelijk projectleider woninginbraak.


Vooral het vele thuiswerken zorgt voor een enorme daling, aldus Interpolis. Normaal loopt het aantal inbraken in september langzaam op om met de feestdagen in december te pieken. Nu is dat net andersom.

Over heel september zag de schadeverzekeraar het aantal woninginbraken een vijfde dalen. “De coronamaatregelen verdwijnen niet opeens. Wij verwachten daarom dat het aantal inbraken dit jaar circa 30 procent lager uitkomt dan vorig jaar.”

Er is wel een toename van het aantal scooter,- en motordiefstallen. Ook fietsen, en dan vooral de elektrische fiets, blijft geliefd onder het dievengilde.

Benieuwd naar het inbraakrisico in jouw wijk? Bekijk de InbraakBarometer.

Chat openen