Familiefilm ‘Minoes’ (Annie M.G. Schmidt) in Cinema Islemunda

minoesCinema Islemunda, Herenwaard 17 te IJsselmonde vertoond 14 mei om 14.00 uur de familiefilm ‘Minoes’. Gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Annie M.G. Schmidt.

Minoes heeft vele prijzen gewonnen, waaronder Chicago International Children’s Film Festival: Vincent Bal „Beste internationaal film” en 2 prijzen voor Carice van Houten „Beste actrice.”

Poes Minoes is in het lijf van een juffrouw beland (Carice van Houten). Ze kan haar draai niet vinden. Van binnen is ze een poes – ze spint, ze krabt, ze geeft kopjes – maar van buiten is ze een dametje. Beginnend journalist Tibbe (Maassen) voelt zich ook niet lekker. Zijn chef wil relevant nieuws maar de verlegen Tibbe weet niet hoe hij daar aan moet komen. Een bijzondere ontmoeting met juffrouw Minoes biedt uitkomst. Minoes is een echte Annie M.G. Schmidt film geworden dankzij het innemende samenspel van o.a. Carice van Houten en Theo Maassen, de overtuigende communicatie tussen katten en mensen en de algehele warmte van het scenario.

Met: Carice van Houten, Theo Maassen, Sarah Bannier, Pierre Bokma, Hans Kesting, Olga Zuiderhoek, Jack Wouterse, e.a.

Entrée € 3,00. De entreekaartjes zijn vanaf nu te koop via de website www.islemunda.nl.


Chat openen