14-jarig meisje aangehouden om dreigtweet

dreigtweetEen 14-jarig meisje uit Rotterdam is aangehouden omdat ze in een dreigtweet stuurde naar luchtvaartmaatschappij American Airlines. Ze had zich zelf gemeld bij de politie.

Het meisje stuurde zondag onder de naam Sarah het berichtje naar de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij, maar die nam de tweet uiterst serieus.

De tiener schreef: “Hallo mijn naam is Ibrahim en ik kom uit Afghanistan. Ik maak deel uit van al-Qaeda en op 1 juni ga ik echt iets groots doen, dag.”

Ze kreeg vrijwel direct antwoord van American Airlines: “Sarah, we nemen deze dreigementen zeer serieus. Jouw IP-adres en overige gegevens zullen aan de beveiliging en de FBI worden doorgegeven”.

Sarah smeekte in een reeks tweets om vergiffenis, die door een steeds grotere twitterschare werd gevolgd. “Ik heb zo’n spijt, ik ben echt bang nu. Ik maakte een grapje, alsjeblieft doe het niet, ik ben maar een meisje”, schreef de Rotterdamse in verschillende boodschappen.

In de loop van zondagavond had het meisje er vele duizenden volgers bijgekregen. Inmiddels is haar Twitteraccount opgeschort.

De Rotterdamse politie wil geen toelichting geven op de aanhouding van het meisje.

Bron: Rijnmond.nl


Chat openen